Egy kis bor a romantikáhozTudta Hogy:
A borok tökéletesek a romantikázáshoz?


Kutatások szerint ugyanis, a borok aromája hasonlít az emberi szervezetben megtalálható feromonokhoz – azokhoz a hormonokhoz, amelyek a szexuális vonzalomért felelősek. Az agyban pedig ugyanazt az izgató hatást fejtik ki, mint amelyet a vonzalom kapcsán érzünk. Ezenfelül jót tesz a szervezetnek is. 6 dolgot említek ebből:

 • Segíti az emésztést
 • Gasztroenterológus szakorvosok szerint, egy pohár vörös bor növeli azoknak a jótékony baktériumoknak a számát, amelyek segítik az emésztést és a bélműködést.

 • Jót tesz a szívnek
 • Ez talán nem újdonság! A vörös bor antioxidánsokat tartalmaz, amik azzal mérsékelik a szívbetegségek kockázatát, hogy csökkentik a szervezet LDL ("rossz koleszterin") szintjét.

 • Az arcbőrt is megszépíti
 • Hogy hogyan? Nos, ma már létezik olyan tokaji aszús arckrém, amelyben ez az összetevő felel a bőr hosszan tartó tápláltságának, üdeségének és hidratáltságának megőrzéséért. Ezek a krémek megszüntetik a fájó feszülő érzést az arcbőrön, tehát első sorban a vízhiányos, illetve érzékeny bőrűeknek ajánlott. A tokaji aszú és az esszencia egyébként vitalizáló hatású is, így mindenképp érdemes kipróbálni!

 • Csökkenti a depresszióra való hajlamot
 • Míg a komoly alkoholizálás viszont növeli ezt, addig az esti egy pohár bor a pszichológusok tapasztalatai szerint inkább csökkenti a páciensek negatív érzéseit és szorongásait. Tanulmányok mutatták ki, hogy akik egy-egy pohárral megisznak a vacsorájukhoz egy jó minőségű, finom bort, azoknál kisebb mértékben fordult elő ez a mentális betegség.

 • Fejleszti a memóriát
 • Bizony! A polifenolok (amik egyébként megtalálhatóak a teában, kakaóban és a piros gyümölcsökben is) segítik a memória fejlődését és csökkentik az Alzheimer-kór kialakulásának kockázatát is.

 • Segíti a fogyást
 • Egy új kutatás szerint a vörös borban található piceatannol segíti a zsírsejtek lebontását, ezáltal pedig a gyorsabb fogyást.


  Gondolta volna hogy a bornak ennyi jótékony hatása lehet? Persze csakis mérsékelt fogyasztásban, és minőségi kivitelben!
  Én, Fodor Zsuzsanna 2 éve kezdtem el a bor készítését egy régóta elismert borász segítségèvel. Boraink készítésekor figyelünk a minőségi, egészséges szőlő szemekre, hisz ez a legfontosabb alapanyag, ezenkívül a bor színe , savmentessége, és zamata az, ami lényeges számunkra egy finom bor előállításához.

  Ajánlatom:
  Chardonnay fehér száraz 1950 Ft. / 0,75l üveg + postaköltség
  Olaszrizling fehér száraz 1950 Ft. / 0,75l üveg + postaköltség

  Cserszegi fűszeres fehér félédes 1950 Ft. / 0,75l üveg + postaköltség
  Muskotály ottonel fehér édes 1950 Ft. / 0,75l üveg + postaköltség

  Portugieser vörös száraz 1950 Ft. / 0,75l üveg + postaköltség
  Pinot noir vörös édes 1950 Ft. / 0,75l üveg + postaköltség

  Merlot Rosé száraz 1950 Ft. / 0,75l üveg + postaköltség
  Merlot Rosé félédes 1950 Ft. / 0,75l üveg + postaköltség

  Vásárlás személyesen: Hévíz Egregyi Szőlőhegy 51. Borbár Borüzletben várjuk szeretettel.
  Postai rendelését házhozszállítással a 0630/3536152 telefon számon adhatja le.